وکیل بین الملل به وکیلی می گویند که نسبت به تمامی قانون های حوزه حقوق تخصص و آگاهی بسیار زیادی داشته باشد ؛ ولی تخصص خود را در زمینه های قانون های بین المللی و مصادیق مربوط به آن، گذاشته است.
در واقع اکثر مردم فکر می کنند که وکیل شخصی است که در اکثر حوزه های بین المللی مجوز وکالت دارند و دارای مدرک معتبر جهانی برای رسیدگی به پرونده های عمومی می باشند ، اما همین جا باید به شما عزیزان بگوییم که این تصور یک تصور کاملا اشتباه می باشد و این امر امکان ندارد که وکیلی بتواند تمامی شرایط لازم برای وکالت در تمامی کشور ها را داشته باشد و در این خصوص محدودیت موضوعی و مکانی وجود دارد .
وکیل بین الملل که پروانه وکالت خود را در ایران دریافت کرده می تواند در اموری که هویت تجاری بین المللی دارد ، افراد را یاری دهند به این حالت که افرادی که می خواهند قرار دادی با هویت تجاری تنظیم نمایند .
وکیل بین الملل چه وظایفی دارد ؟
اولین موضوعی که باید مورد توجه قرار بگیرد ، معنی و مفهوم وکیل بین الملل می باشد . وکیل ها می توانند تخصص های متفاوتی داشته باشند، مثل اینکه وکیلی موضوع های بین المللی را دنبال کند، مثل امور تجاری بین المللی، تنظیم قرار داد های بین المللی و… به این معنا که موضوع هایی که وکیل ها آنها را دنبال می کنند امور بین المللی می باشند.
با توجه به توضیحاتی که در متن بالا اشاره شده است می توان گفت که وکیل بین المللی یک وکیل متخصص به شمار می آید که توان مند در روش حل و فصل اختلاف های بین المللی را کننترل کنند و مسئولیت آن تهیه و تنظیم متون حقوقی بین المللی به شمار می رود.
برای شناخت بهتر دکتر نظری روی اینجا کلیک کنید.
وکیل بین الملل
شما عزیزان می توانید در مورد مشکلات پیشآمده ناشی از مواردی که جنبه بین المللی دارند مانند: پناهندگی، اقامت موقت، مهاجرت و کلیه مسائل و مواردی که نیازمند دریافت خدمات حقوقی و رسیدگی های قانونی در مراجع قضایی دارند ، از وکیل بین الملل راهنمایی بخواهید ؛ وکیل متخصص، به کلیه قانون ها و حقوق مرتبط به این حوزه آگاهی دارد و شما را به شکل درست مشاوره می دهد، تا در صورت نیاز با تشکیل قرار داد وکالت بتوانید با خیالی راحت انجام کلیه کار های خود را به وکیل متخصص بسپارید، چرا که انتخاب وکیل پایه یک دادگستری درست در این زمینه می تواند بهترین تصمیم برای رسیدن به حق شما باشد.
در واقع او با توجه به مهارت و تخصص بسیاری که در حوزه ی بین الملل و حل پرونده هایی با زمینه های بیان شده دارد و بیشتر زمان خود را صرف مطالعه به روی قانون ها بین المللی و تجاری قرار داده است.
ویژگی های وکیل بین الملل
وکیل هایی که در زمینه های حقوق تجارت و حقوق بین الملل فعالیت دارند به علت نوع تخصص و اطلاعاتی که در این حوزه دارند شانس بیشتری برای دریافت پرونده های بین المللی دارند و در این خصوص ویژگی هایی باید داشته باشند که شامل موارد زیر است:
- آگاهی و دانش کامل و بروز در خصوص قانون ها بین المللی
- تسلط کامل بر روی حداقل دو زبان زنده دنیا بهخصوص زبان انگلیسی
- آشنایی کامل با رابطه های تجاری و اصول حاکم بر معاملات بین الملل
- مهارت و تخصص فراوان در تنظیم قرار داد های بین المللی تجاری
- آشنایی کامل به قانون ها حوزه کیفری در سطح بین الملل
- تخصص و دانش کامل در خصوص قواعد داخلی حوزه قرار داد
تنظیم قرار داد های بین الملل
وکیل بین الملل با وجود آن که نمی تواند در تمامی زمینه های بین المللی به جهت قانون ها خاص هر کشور فعالیت داشته باشد ؛ ولی باز هم با توجه به مدرک وکالت و دانش تخصصی که در زمینه های عمومی و تجاری دارد می تواند در خصوص یک سری از مسائل به عنوان مشاوره حقوقی بین المللی و یا وکیل بین الملل فعالیت داشته باشد .
او با آگاهی که در حوزه های بین المللی در زمینه های تجاری ، اقتصادی و صنعتی دارد ، خیلی راحت می تواند در مواردی که دو فرد خواستار تنظیم قرار داد می باشند به بهترین شکل قرار دادی تنظیم نموده و با بهرهگیری از علم حقوقی خود قرار دادی اصولی به منظور دفاع از موکل خود تنظیم نماید .
امور حقوقی بین المللی
حقوق به دو صورت داخلی و بین المللی تعریف می شود.
تعارض قوانین به خاطر برخی از عوامل مانند فرهنگ، سطوح اجتماعی ملت ها و تاریخ کشورها به وجود می آید و سبب می شود در سطوح بین المللی، تصمیم گیری های حقوقی به بررسی های بسیاری احتیاج پیدا کند.
انجام امور مهاجرتی:
وکیل بین الملل می تواند در زمینه مهاجرت هم به شما خدمات و مشاوره هم ارائه دهد از همین رو اگر شما قصد مهاجرت به سرزمین دیگر مورد نظر دچار مشکل های حقوقی شد ، می تواند از وکیل متخصص و صاحب دانش عمومی کمک بگیرد ؛ وکیل متخصص حوزه بین الملل در مورد مهاجرت می تواند نقش بسزایی تحت عنوان یک مشاور و راهنمای مهاجرتی برای افراد از طریق تحصیل ، سرمایه گذاری و کاریابی داشته باشد.
رسیدگی به اختلافات تجاری بین الملل:
وکیل متخصص حوزه عمومی به کلیه اختلاف ها در سطح عمومی رسیدگی کنند ؛ این اختلاف ممکن است بین دو شخص حقیقی و یا حقوقی اتفاق افتاده باشد ، با این حال آن چه که اهمیت دارد این است که وکیل بین الملل می تواند در هر حوزه ی تجاری پرونده قبول نماید که از انواع آن می توانیم به دعوا های تجارتی نظیر اسناد بازرگانی اشاره می کنیم.
رسیدگی به دعوا های طلاق ، حضانت و مهریه:
وکیل متخصص بین الملل بجزء مسائل تجاری و قرار داد های مربوط به آن و حوزه مهاجرتی تبحر دارد ، در خصوص دعوا های شخصی که شامل طلاق ، مهریه و حضانت ایرانیان مقیم خارج از کشور هستند نیز، پرونده قبول می کنند.
رسیدگی به دعوا های اموال غیرمنقول:
وکیل متخصص می تواند در خصوص دعوا هایی که غیر قابل انتقال هستند؛ یعنی امکان جابه جایی آن ها به نقطه دیگری وجود ندارد علاوه بر آن که به ایرانیان مقیم خارج کمک می کنند، به افرادی که از اتباع خارجی هستند و در داخل ایران ملک غیر منقول دارد نیز کمک و یاری می رسانند.
رسیدگی به دعوا های شرکت ها:
دعوا های شرکت ها می توانند توسط شرکت های خارجی و یا ایرانی مطرح شوند به این نحو که شرکت های ایرانی بر علیه اتباع خارجی ساکن خارج از ایران و یا ایران شکایتی با کمک وکیل بین الملل مطرح نماید و یا شرکت های خارجی بر علیه ایرانیان خارج از ایران و یا داخل ایران می توانند شکایت کنند .
دعوا های حقوقی عمومی به چند دسته تقسیم می شوند؟
حقوق بین الملل که خود به دو دسته عمومی و خصوصی تقسیم می شود ناظر بر روابط بین دو کشور و روابط بین اشخاص حقوقی و حقیقی می باشد:
- دعوا های حقوقی بین المللی عمومی شامل : اختلافات سازمان ها با هم ، اختلاف میان دولت ها با یکدیگر و یا اختلافات مطرح شده بین یک دولت با سازمان بین المللی می باشد ، این نوع از دعوا ها در دیوان بین المللی داد گستری مطرح و مورد رسیدگی قرار می گیرد و گاهی نیز دولت ها به دفاع از تبعه خود در این دیوان طرح دعوا می نمایند.
- دعوا های حقوقی بین المللی خصوصی: این نوع از دعوا ها ناظر به اختلاف اشخاص حقیقی و حقوقی کشور ها دارد که این دعوا های می تواند شامل : امور مهاجرت به طرق مختلف ، دعوا های مربوط به صادرات و واردات و داوری تجاری باشد.
مرجع رسیدگی به دعوا های بین المللی
- صلاحیت رسیدگی به دعوا های توسط معاهده نامه های بین المللی به داد گاهی داده شده است که در آن دعوا مورد طرح قرار گرفته است ، به همین دلیل قاضی باید قبل از آن به پرونده مورد نظر رسیدگی نماید و صلاحیت خود را در این خصوص مشخص کند ؛ وکلای پایه یک دادگستری نیز در صورتی امکان حضور در دادگاه های بین المللی را دارند که امکان حضور آن ها فراهم شده باشد مانند: دیوان کیفری بین المللی و دیوان بین المللی دادگستری.
- هر کشوری مطابق با قانون ها مربوط به خود اداره میشود ، در بحث قانون ها حقوقی نیز هر کشوری با توجه به قانون حاکم خود اجازه ی انجام وکالت را به اشخاص دارنده مدرک وکالت داده است که این افراد مطابق با قانون ها داخلی در حوزه های حقوقی و کیفری به انجام وکالت بپردازند از جمله این کشور ها ایران می باشد که وکلا حق پذیرش انواع پرونده های حقوقی را دارا هستند؛ اما وکلایی که در زمینه حقوق بین الملل تخصص دارند قطعاً امکان موفقیت بیشتری در اخذ پرونده های بین الملل دارند.
جمع بندی
در ظاهر افراد ، مراجعه به وکیل بین الملل را کاری بیهوده می دانند، چه بسا افراد بسیاری با همچین دیدی در خصوص عوا های عمومی، برای طرح شکایت اقدام می نمایند و به علت عدم آگاهی از پروسه های شکایت بین المللی و با تفکر این که مراحل و حتی صلاحیت رسیدگی به مراجع کاملاً مشخص می باشد قدم در راهی که منتهی به شکست آن ها است می شوند.
در این خصوص به حالتی می توانیم اشاره نماییم که فردی به جهت اختلاف با یک شرکت تجاری اختلاف خود را به جای مطرح کردن در دادگاه آن کشور در دیوان بین المللی داد گستری واقع در لاهه مطرح می نماید و به این دلیل دعوای او با بن بست مواجه می شود و هزینه های بسیاری را متحمل می شود ، به همین دلیل مراجعه به وکیل بین الملل به این دلایل دارای اهمیت است و باید مورد توجه قرار گیرد.
شما میتوانید مارا در اینجا دنبال کنید.
از این که تا پایان این مقاله همراه ما بودید کمال تشکر را داریم . لطفا نظرات خود را با ما و بقیه در کامنت ها به اشتراک بگذارید .
منبع: صفحات وب