مراحل گرفتن وکیل اتفاقی
مراحل گرفتن وکیل : برای حل و فصل کردن مشکلات حقوقی و همچنین طرح دعوی در مراجع قضایی یا دفاع در برابر دعاوی مطرح شده از طرف شاکیان، نیاز است که تسلط و اشراف کافی بر روی قوانین و مقررات و مسائل حقوقی داشته باشیم در غیر این صورت در بهترین حالت موفق به کسب نتیجه ی مطلوب نخواهیم شد و در بدترین حالت نه تنها نتیجه ای کسب نمی شود بلکه خسارت های جبران ناپذیری را نیز باید متحمل بشویم. به همین علت نیاز است که برای دفاع از خود در دادگاه از یک وکیل با ترجبه و کاردان کمک بگیریم. نکته ی جالب توجه آن است که شما قادر هستید کسی را که وکیل دادگستری نیست برای دفاع از خود در دادگاه برگزینید که به چنین شخصی، وکیل دعاوی ملکی اتفاقی گفته می شود.
شرایط اتفاقی گرفتن وکیل
برخی از مشکلات و پرونده های حقوقی به قدری پیچیده است که وجود یک وکیل خبره و حرفه ای کاملا الزامی است اما باید گفت که همه ی افراد قادر نیستند که از وکلای حرفه ای و با تجربه ی دادگستری استفاده نمایند چرا که اغلب آن ها مبالغ خیلی زیادی را جهت طرح دعوی یا دفاع از شما درخواست خواهند کرد. در چنین شرایطی شما می توانید از وکلای معاضدتی استفاده نمایید. در واقع کانون وکلا در شرایطی که موکل از قدرت و بضاعت مالی کافی برای اخذ وکیل پایه یک دادگستری برخوردار نیست، وکیل معاضدتی را برای طرح دعوی یا دفاع از او معرفی می کنند. با این حال در روش دیگری افراد تمایل دارند که از نزدیکان خود فردی را که به قوانین حقوقی آشنا بوده و کاملا در جریان مشکلات حقوقی او می باشد را به عنوان وکیل املاک در دادگاه انتخاب نماید. به چنین فردی عنوان وکیل اتفاقی اطلاق می شود.
براساس قانون مصوبه 1315، افرادی که به قوانین حقوقی تسلط کافی داشته باشند و تمایل به دفاع از نزدیکان نسبی یا سببی درجه دوم تا درجه سوم خود داشته باشند، این امکان برایشان فراهم می باشد که سه بار در سال جواز وکالت اتفاقی را دریافت کرده و از نزدیکان خود در دادگاه دفاع کنند. بدین ترتیب شخصی که قرار است به عنوان وکیل ملک اتفاقی فعالیت نماید باید قبل از هر چیز به موارد حقوقی مسلط باشد ، دوم آنکه جزء وکلای دادگستری نباشد و مجوز وکالت هم نداشته باشد، و سوم آنکه فقط تمایل به دفاع از بستگان نسبی یعنی کسانی که با آن ها پیوند خونی دارد و سببی یعنی کسانی که به سبب ازدواج با آن ها آشنا شده و بستگان درجه دوم و درجه سوم مانند فرزندان خاله، دایی، عمو و … را داشته باشد و همچنین چهارماه تمایل داشته باشد که به طور اتفاقی سه بار در سال کار وکالت را انجام دهد.
نکات مهم و ضروری در مورد وکیل اتفاقی
مراحل گرفتن وکیل دعاوی ملکی اتفاقی فقط محدود به موارد گفته شده در بالا نیست. یکی دیگر از نکات مهم در خصوص وکیل ملک اتفاقی آن است که شخص متقاضی وکالت اتفاقی باید برای هر موردی که در آن تمایل به دفاع از موکل خود را داشته باشد، کلیه مدارک و مستندات را تهیه نموده و سپس به کانون وکلا تحویل دهد. علاوه بر آن کانون وکلا می تواند از هریک از متقاضیان وکیل اتفاقی، آزمون وکالت اتفاقی بگیرد که در صورت احراز شرایط و قبولی در آزمون، هریک از متقاضیان جزء کانون وکلا خواهند بود که می توانند در هر مورد دلخواهی وکالت اتفاقی را به انجام برسانند و بعد از قبولی در آزمون کانون وکلا می تواند برای هر متقاضی پروانه وکالت را صادر کند.